Taco med kylling

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Server kyllingkjøttdeig med bønner, guacamole og salsa i sprø tacoskjell.

Ingredienser

Kjøtt- og bønnefyll:

  • 200 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 12 stk hakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 stk revet gulrot
  • 14 boks hermetiske brune bønner
  • 12 boks hermetiske tomater
  • 12 ts paprikapulver
  • ca. 1 krm malt kanel (kan sløyfes)
  • ca. 1 krm chilipulver (smak til med)

salt og pepper

  • 1 krm tørket oregano
  • 2 stk tacoskjell

Tomatsalsa:

  • 14 stk rød chili
  • 14 stk rød paprika
  • 12 boks hermetiske tomater
  • 2 ss frisk basilikum
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk presset lime
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Varm olje i en kjele og stek kjøttdeig på middels varme.
  2. Tilsett løk, hvitløk og gulrot og la det steke med kjøttdeigen til løken blir blank (ikke brun). Ha i bønner, hermetiske tomater og krydder. La alt trekke på svak varme i 5 minutter.
  3. Varm tacoskjellene i ovnen i ca. 5 minutter og fordel fyllet på dem.
  4. Ta frøene ut av chili og paprika med teskje. Ha alle ingrediensene i en matprosessor. Kjør maskinen til alt er grovhakket. Smak til med salt og pepper.

Server tacoskjellene med rømme, mais, paprika, guacamole, tomatsalsa, salat og revet ost.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.