Squash- og kikertburger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det finnes et utall oppskrifter på vegetarburgere, og det er morsomt å prøve seg fram med ulike ingredienser og krydder. Denne veganske burgervarianten med revet squash og kikreter har vi smakt til med blant annet nellik og ingefær som gir den en litt «julete» smak.

Ingredienser

  • 2 stk grovrevet grønn squash
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk finhakket vårløk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 80 g griljermel
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 12 ts malt koriander
  • 12 ts malt spisskummen
  • 14 ts malt nellik
  • 12 bunt hakket frisk persille
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss olje til steking

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 håndfull små salatblad
  • 6 stk hamburgerbrød
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 4 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

1. Bland squash og salt i et dørslag og la det stå i noen minutter.

2. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.

3. Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.

4. Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.

5. Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke. Legg dem på et fat, dekk med plast og sett de helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.

6. Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.

7. Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.

Bytt gjerne ut hamburgerbrødet med annet type brød etter ønske.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.