Spekesalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hva smaker vel bedre enn et godt måltid ute i naturen? Det er kun fantasien som setter en stopper for hva man kan ta med seg. Mat på tur bør være lettvint å lage, holdbar og helst ikke veie for mye. Denne salaten oppfyller alle kravene og kan like gjerne brukes som matpakke som turmat.

Ingredienser

  • 200 g salami eller morrpølse i skiver
  • 200 g spekeskinke i skiver
  • 100 g chorizopølse i skiver
  • 1 stk grønn lollo salat
  • 1 stk rød lollo salat
  • 2 stk pakker fersk mozzarella
  • 1 glass sorte oliven
  • 3 stk nektarin
  • 2 ss olivenolje
  • 12 stk sitron
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Vask og rens salaten, riv den i passe store biter. Legg den på et stort fat eller i en stor nisteboks.

2. Fordel spekepålegget utover salaten. 

3. Riv mozarellaen i biter, skjær nektarinene i båter, sil laken fra olivenen og fordel utover salaten. 

4. Bland sammen olivenolje, presset sitron og salt. Hell dressingen over salaten rett før servering. 

Bruk gjerne andre type salater og spekemat.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.