Spekemat på middelhavsvis

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Norsk spekemat er en svært allsidig råvare, og kan serveres på mange forskjellige måter, og med mange varianter av tilbehør. Her er spekematen servert med fetaost, oliven, aspargesbønner og brødkrutonger, litt sånn som de gjør det i middelhavslandene.

Ingredienser

  • 150 g spekeskinke eller annen spekemat, gjerne forskjellige slag!
  • 200 g aspargesbønner
  • 2 stk tomat
  • 120 g oliven
  • 120 g fetaost i terninger
  • 160 g brødkrutonger
  • 100 g kapers med stilk
  • 1 dl fransk dressing

Slik gjør du

1. Rens aspargesbønner og kok dem i 2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl dem i iskaldt vann og legg dem i en serveringsskål.

2. Skjær tomater i båter og legg dem i en serveringsskål. Legg også de øvrige ingrediensene i små serveringsskåler.

 

Brødkrutonger lager du enkelt selv ved å dele fersk loff i små terninger og steke dem på middels varme med litt olje. En hakket hvitløksbåt i oljen gjør også susen.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.