Søt flintstek

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Flintstek er populær grillmat, men av og til kan det være godt med en forandring. Prøv flintstek marinert i sviskejuice. Vi tipper du blir positivt overrasket!

Ingredienser

  • 1 stk flintstek
  • 12 dl sviskejuice
  • 8 stk svisker
  • 10 stk blå druer
  • 2 stk ananasring
Vis næringsinnhold
Energi
571kcal
Fett
23.1g
Protein
54.4g
Karbohydrater
35.4g
Jern
5.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Legg flintstek i en plastpose og hell på sviskejuice. La dette marinere i minst to timer.
  2. Ta ut flintsteken av posen. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.
  3. Pensle litt olje på flintsteken og gni inn salt og pepper.
  4. Grill den i 15-20 minutter. Grill den på sterk varme de første 5 minuttene (ca. 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten.
  5. La den hvile 10 minutter. Flintsteken kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff eller skjær den i skiver som en stek.

Server med druer, ananas og sviske, salat og brød / loff.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.