Somalisk lam - sukar og injera

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Somalisk mat er temmelig hot, men det går jo an å bruke mindre chili hvis man vil. En kryddervarm somalisk gryterett passer minst like godt etter en skitur som på en varm dag i Mogadishu.

Ingredienser

Sukar:

  • 500 g ytrefilet av lam (eventuelt kjøtt fra lammelår)
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk løk
  • 3 stk potet
  • 1 båt hvitløk
  • 12 stk grønn paprika
  • 12 stk gul paprika
  • 12 stk rød paprika
  • 5 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning

Injera:

  • 300 g hvetemel
  • 12 ts tørrgjær
  • 14 ts salt
  • 5 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær lammefileten i terninger (ca. 2 cm), og brun kjøttet i litt olje. Skjær løk i skiver, potetene i små terninger (ca. 2 cm), finhakk hvitløken og ha det i pannen med kjøttet.
  2. Rist korianderen i panne på sterk varme til den "popper". Knus den i en morter. Ha det i pannen med det øvrige krydderet. La det steke videre på middels varme i ca. 5 minutter før du tilsetter paprika, vann og buljong.
  3. Sett på lokk og la det stå på svak varme til potetene er møre. Rør om av og til.
  4. Bland gjæren i lunkent vann, tilsett salt og hvetemel. La røren stå å svelle minst 30 minutter.
  5.  Hell litt røre i en varm stekepanne, stek pannekaken bare på den ene siden.

Server sukar med injera.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.