Skinkebiff Provence

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Skinkebiff er noe av det magreste kjøttet du kan servere til middag, og med det rette tilbehøret kan du lage rask og sunn middag til hele familien på grillen.

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av svin
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ts tørket provencekrydder

Båtpoteter:

  • 10 stk potet
  • 3 ss olje
  • 2 ts provencekrydder
  • 112 ts salt

Grønnsaksmiks:

  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss frisk basilikum
  • 2 ss olje

Pesto:

  • 1 potte stor frisk basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 3 båt hvitløk
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 50 g revet parmesan
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask poteter godt og del dem i båter. Rens grønnsakene og del dem i strimler/biter. Løken deles i båter.
  2. Legg potetbåtene i en langpanne med bakepapir i bunnen. Pensle dem med olje og dryss over krydderurter og salt. Stek i ovnen i 20 minutter.
  3. Pensle et folieark med olje og legg på grønnsakene. Dryss over salt, pepper og urter og eventuelt resten av oljen. Pakk folien tett rundt grønnsakene og legg den på grillen. La pakken grille i ca. 15-20 minutter, avhengig av hvor varm grillen er.
  4. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprocessor, hakker eller i en morter. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
  5. Krydre skinkebiffer og grill dem raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg over lokk og la dem ettersteke i ca. 3-4 minutter.

Server skinkebiff som i Provence med båtpoteter, grønnsaksmiks og hjemmelaget pesto.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.