Seco De Chivo - Lammegryte fra Ecuador

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en lammegryte med sting. Tradisjonelt for Sør-Amerika er det også med chilipepper og jalapenopepper.

Ingredienser

  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 l vann
  • 1 dl bringebæreddik evt. bringebærsaft
  • 6 stk flådd og delt tomat evt. 1 boks hermetiske
  • 1 stk løk i ringer
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 112 ts salt
  • 12 ss finhakket rød chili
  • 12 ss finhakket jalapeño

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i store terninger og brun det i olje på sterk varme.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke, uten lokk, rett under kokepunktet i 1 1/2 - 2 timer. Smak til med salt og pepper. 

Pynt eventuelt med noen ringer jalapeños og server med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.