Sashimi

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Sashimi er en sunn, enkel og velsmakende rett med rå fisk. Server den kun som den er, som en forrett eller som en del av en sushimeny. Men husk å juster ned mengden etter hvor mange retter du serverer til.

Ingredienser

  • 400 g lakseloin , uten skinn og bein.
  • 4 stk reddik
  • 12 ts wasabi
  • 12 stk sitron
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss frisk koriander , finhakket

Slik gjør du

1. Skjær laksen i 2–3 millimeter tynne skiver. Skjær på skrå og på tvers av fibrene i fiskekjøttet. Anrett sashimiskivene på et flatt fat.

2. Skjær reddikene i tynne skiver.

3. Press saften av sitronen og bland den med soyasausen.

4. Legg reddikskiver og hakket koriander på toppen av laksesashimien.

5. Drypp sitron- og soyablandingen over og rundt.

Hvis du ønsker å gjøre mer ut av sashimien, pynt gjerne med lakserogn og dill i tillegg.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Bilde: Mari Svenningsen, Norges sjømatråd/www.godfisk.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.