Salat med salami og egg

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Salat kan være en lettlaget erstatning for tradisjonell middag. Men det er viktig å sørge for at man faktisk blir mett også. Her er en variant med salami og egg. Mettende og smakfull.

Ingredienser

  • 100 g salami i strimler eller skiver
  • 1 stk friséesalat
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 2 stk hardkokte egg
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 80 g brødkrutonger
  • 100 g parmesan

Oljedressing:

  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft eller balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Vask og del opp salaten. Skrell egget og del det i båter. Del cherrytomatene i to. Kok forsiktig aspargesen og avkjøl den i isvann.

2. Dander salat, cherrytomater, egg, asparges og salami på en tallerken. Topp det hele med brødkrutonger og flak av parmesanost.

3. Rist sammen alle ingrediensene i oljedressingen til den tykner. Ha over dressingen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.