Reinsdyrburger med kantareller og multedressing

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Med reinsdyrkjøtt, multer og kantareller vil denne burgeren garantert gi deg smaken av storslått norsk natur!

Ingredienser

  • 600 g reinsdyrskav ,avskjær eller kjøttdeig
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 12 dl vann
  • 2 ss smør ,til steking

Multedressing:

  • 4 ss seterrømme
  • 4 ss multer
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør ,til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 stk hjemmelagde hamburgerbrød eller fine rundstykker
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65 g)

Slik gjør du

1. Kjør reinsdyrskav raskt i en foodprosessor, gjerne i to eller flere omganger. Rør inn salt, pepper, timian, rosmarin og vann, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

Reinsdyrskavet kan også males gjennom kjøttkvernens fineste skive.

2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

3. Lag dressing ved å blande rømme og multer, smak til med salt og pepper.

4. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være så vidt gjennomstekte. La dem hvile noen minutter.

5. Stek kantareller i en varm stekepanne med smør til de er gyldne, krydre med salt og pepper.

Anrett burgerbrød med salat, reinsdyrburger og stekte kantareller. Server med multedressing.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.