Rabarbrapai med smuldrelokk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

I rabarbrasesongen er det mange gode desserter man kan lage. Prøv for eksempel denne rabarbrapaien med smuldrelokk.

Ingredienser

  • 550 g rabarbra
  • 50 g hvetemel
  • 250 g melis
  • 125 g malte hasselnøtter
  • 185 g smeltet smør
  • 6 stk eggehvite

Smuldrelokk:

  • 60 g hvetemel
  • 40 g rørsukker
  • 40 g smør
  • 60 g mandelflak
  • revet skall av 1 stk appelsin

Slik gjør du

  1. Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Skjær dem i 2 cm biter.
  2. Ha hvetemel, melis og malte hasselnøtter i en bolle. Bland inn smeltet smør og sammenvispede eggehviter til alt så vidt er blandet. Bruk skje og fyll blandingen i en godt smurt form eller en liten langpanne med bakepapir.
  3. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og appelsinskall og bland godt til en jevn, smulete masse.
  4. Dryss over omtrent halvparten av smuldre-toppingen og fordel rabarbrabitene over. Dryss resten av smuldre-toppingen over. Dryss med sukker og litt ekstra mandelflak og bak ved 190 ºC i 40-45 minutter. 

Server lun rabarbrapai, gjerne med krem eller creme fraiche.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.