Rabarbraketchup

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk rødløk
  • 12 dl eddik, 7 %
  • 12 dl vann
  • 2 dl jordbær
  • 4 dl søtningsmiddel (pulver)
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk estragon

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbra og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter. Skrell løk og skjær den i skiver. Rens og del opp jordbærene.
  2. Bland rabarbra, løk, eddik, vann og jordbær i en gryte. Kok opp under lokk i ca. 10 minutter. Rør inn søtningsmiddel og krydder. Kok blandingen uten lokk på middels varme til den tykner, ca. 30 minutter.
  3. Sil av "ketchupen". Avkjøl.

Rabarbraketchup er smakfullt tilbehør til for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun.

Porsjonen gir ca. 3 dl.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.