Potetpizza

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Potet på pizzaen?? Ja, tenk! Tynne, tynne skiver potet på en «hvit» pizza toppet med frisk rosmarin og noen dråper god olivenolje er vanlig i Italia – spesielt i Roma. Det finnes mange varianter, og vi har laget vår med litt créme fraîche og fetaost for å gi den litt ekstra smak.

Ingredienser

  • 1 stk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 50 g fetaost
  • 2 stk potet
  • 3 ss olivenolje
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 ts salt , gjerne flaksalt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1.      Forvarm stekeovnen til 250 °C.

2.      Rull ut pizzadeigen på et stekebrett.

3.      Bland sammen créme fraîche og hvitløk og bre den ut på pizzabunnen i et tynt lag. Smuldre fetaosten over.

4.      Vask potetene – det er ikke nødvendig å skrelle dem. Skjær i løvtynne skiver, og legg skivene i «taksteinsmønster» på pizzabunnen. Drypp over olivenolje og fordel frisk rosmarin på toppen. Krydre med salt og kvernet pepper.

5.      Stek pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter, eller til bunnen er sprø og gyllen, og potetskivene er gjennomstekte og begynner å få farge. Server rykende var

  1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  2. Rull ut pizzadeigen på et stekebrett.
  3. Bland sammen créme fraîche og hakket hvitløk og bre det over pizzabunnen i et tynt lag. Smuldre fetaost over.
  4. Vask potetene. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Skjær i løvtynne skiver, og legg skivene i «taksteinsmønster» på pizzabunnen. Drypp over olivenolje og fordel frisk rosmarin på toppen. Krydre med salt og kvernet pepper.
  5. Stek pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter, eller til bunnen er sprø og gyllen, og potetskivene er gjennomstekte og begynner å få farge. 

Server potetpizzaen rykende varm. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.