Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Posjerte eggepakker med urter

Posjerte eggepakker med urter

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 ts nøytral nøytral olje
  • 1 stk. egg
  • 1 ts finsnittet vårløk
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smakssett det posjerte egget ditt - før du posjerer det! Høres det vanskelig ut? Det er det heldigvis slett ikke.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 ts nøytral nøytral olje
  • 1 stk. egg
  • 1 ts finsnittet vårløk
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus

Slik gjør du

  1. Riv av et stykke plastfolie ca. 20 x 30 cm.
  2. Plasser plastfilmen over en kopp eller en liten bolle, slik at folien danner en liten skål, og pensle med litt olje. Knekk egget og slipp det forsiktig ned i folien.
  3. Dryss vårløk, sriracha og koriander over egget. Surr filmen sammen og knytt en knute eller fest med strikk, så nær egget som mulig.
  4. Kok opp vann i en vid gryte. Senk varmen så det ikke boblekoker og legg i egget.
  5. La egget trekke i 4-5 minutter før du forsiktig tar det opp av vannet og sjekker konsistensen, uten å ta det ut av plasten.
Koketiden vil variere avhengig av størrelse på egget og på vanntemperaturen, men mellom 4,5 og 7 minutter vil gi deg et perfekt posjert egg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 29.04.2024 18:15:38