Plommekake

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Modne norske plommer har en kort og intens sesong, og det er bare å fråtse! Plommene er fantastisk søte og saftige, og gir nydelig saftighet i bakverk. Denne kaken er nydelig som den er, og enda bedre om du spanderer litt vaniljeis ved siden av.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 4 stk egg
  • 240 g sukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 dl helmelk
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 8 stk plomme , delt i to og steinen fjernet
  • 2 ss varmt aprikossyltetøy til pensling

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn olje, melk, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

3. Hell røren i en godt smurt springform (24 cm) fôret med bakepapir. Legg plommene i røren med kuttsiden opp.

4. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig stekt med en tynn kniv eller trepinne. Pensle kaken med varmt aprikossyltetøy mens den fortsatt er varm. Avkjøl i formen på rist.

Server gjerne kaken med vaniljeis.

Tips: denne kaken kan også lages med fersken, nektariner eller aprikos.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.