Pinnekjøtt i vaffel

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

To favoritter i skjønn forening, og med en liten asiatisk twist! Selv med bare en
liten pinnekjøttrest kan du mette mange med denne morsomme vaffelvrien.

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 4 ss egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts bakepulver
  • 12 ts salt

Fyll:

  • 250 g renset og plukket kokt pinnekjøtt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sukker
  • 12 ts spisskummenfrø
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen sterk chilisaus
  • 4 ss rømme
  • 2 stk klementin
  • 65 g blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene til vaffelrøren til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i minst 20 minutter. blir røren for tykk, så visp inn litt kaldt vann.
  2. Stek vafler i vaffeljern og avkjøl på rist.
  3. Plukk pinnekjøttet fra hverandre i små biter med fingrene. Varm en stekepanne med olje og legg i pinnekjøttet. Dryss over sukker og spisskummenfrø og stek til kjøttet er sprøtt og blankt. Hold varmt.
  4. Skrell klementin og skjær i små biter.
  5. Bre litt rømme på hver vaffel og fordel salat
    over. Legg på pinnekjøtt og dryss over biter av klementin. Brett vaffelen
    dobbelt og server.

I tv-serien «Nobel» omtales pinnekjøtt i vaffel i 1. episode. Vi har latt oss inspirere av serien, og har laget vår versjon av pinnekjøtt i vaffel, en versjon som muligens er langt fra det serieskaperne har tenkt seg.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.