Persillepuré

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Persillepuré brukes på samme måte som pesto. Den kan blandes med rømme til en dressing eller brukes som en marinade.

Ingredienser

  • 1 bunt stor bladpersille
  • 12 potte frisk basilikum
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ts salt
  • ca. 212 dl (eller mer) olivenolje

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Vask persillen og fjern de groveste stilkene. Kjør i hurtigmikser med basilikum, salt og hvitløk.

2. Spe med olivenolje til du har den konsistensen du ønsker.

Oppbevar kaldt i tett glass og med et lag olje på toppen.

Pureen kan lages av de urtene du har for hånden. Et alternativ er like deler persille, ruccula og basilikum. Fersk koriander er også nydelig.

Lag en stor porsjon persillepuré og bruk den som pesto eller bland den med rømme til en dressing. Den egner seg også som marinade.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.