Pannekaker med sjampinjong

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pannekaker kan fylles med mye godt, for eksempel en god soppstuing.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 12 ts salt
  • 5 dl melk
  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel

Sjampinjongstuing:

  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 ss flytende margarin
  • 112 dl seterrømme eller fløte/melk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sennep

salt og pepper

  • evt. 1 ss hvetemel til jevning

Pynt:

  • ca. 5 skive sprøstekt, speket kalkunfilet

Slik gjør du

1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.

2. Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

3. Skjær sjampinjong i skiver og stek dem i margarin i en stekepanne. Tilsett rømme eller fløte/melk. Smak til med soyasaus, sennep, salt og pepper. Om ønskelig kan sausen jevnes med hvetemel ristet ut i litt vann. La da stuingen koke 3-4 minutter før servering, for å unngå melsmak.

Fyll pannekaker med soppstuing og server straks.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.