Ovnsbakt klippfisk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ingredienser

  • 800 g klippfisk
  • 1 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 dl kapers
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 3 ss olivenolje

Persillerot- og potetmos:

  • 600 g persillerot
  • 200 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 50 g frosne erter

Slik gjør du

  1. Sørg for at fisken er tilstrekkelig utvannet. 
  2. Om den fortsatt er for salt, kan du legge den noen timer i kald melk.
  3. Vask sitronen grundig i lunkent vann, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skjær av bunn og topp og del den på langs. Fjern kjernene og skjær den i tynne båter og videre i små terninger. Ha sitronbiter og -saft i en glassbolle og rør inn salt, pepper, eddik og honning. Dekk til og sett bollen kaldt i minst 4 timer, helst over natten (og gjerne enda en dag).
  4. Skrell persillerot og potet. Del den opp i mindre terninger. Kok terningene i en kjele med vann til de er møre, ca. 20 minutter.
  5. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos terningene, og tilsett melk og smør. Rør godt, smak til med salt og pepper. Bland inn finhakket persille rett før servering.
  6. Forvarm stekeovnen til 200 ºC.
  7. Gjør klar sitronrelishen: Finhakk sjalottløk og persille og bland det inn i relishen sammen med kapers.
  8. Tørk fiskestykkene med litt tørkepapir.
  9. Smør en ildfast form med halvparten av oljen og legg fiskestykkene i formen. Fordel relishen på fisken og drypp over resten av oljen.
  10. Plasser formen midt i ovnen i ca 10-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
  11. Forbered grønnsakene mens fisken står i ovnen. Kutt bønnene i biter og del sukkerertene i to på langs. Kok dem knapt møre sammen med de frosne ertene i litt lettsaltet vann, ca 2-3 minutter. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.