Ostekake med Snøfrisk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Geitemelken i Snøfrisk gir denne kaken ekstra smak og en fin syrlighet, som gjør at den ikke blir så tung. En saus av friske bær smaker deilig til. 

Ingredienser

Bunn:

  • 150 g havrekjeks eller digestivekjeks
  • 50 g hasselnøtter
  • 2 ss sukker
  • 100 g smør

Fyll:

  • 500 g snøfrisk naturell (romtemperert)
  • 212 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 stk egg
  • finrevet skall av 12 stk sitron
  • 212 dl kremfløte

Bringebærsaus:

  • 200 g bringebær
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.

2. Smelt smør. Knus havrekjeks og nøtter fint, og bland dem med sukker og smeltet smør. 

3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm). Klem ut kjeksblandingen i bunnen og litt oppover kantene. Sett formen midt i ovnen og stek bunnen i 10 minutter.

4. Visp sammen kremost, sukker og vaniljesukker til en myk krem. Visp inn ett og ett egg, og visp godt mellom hvert egg. Senk hastigheten og hell i fløten i en tynn stråle. Øk hastigheten igjen og la maskinen gå til blandingen er helt glatt. Bruk en slikkepott og skrap løs eventuell ost som ligger i bunnen av bollen.

5. Hell ostefyllet forsiktig over bunnen.

 

Slik unngår du smuler fra bunnen i ostefyllet: Hold en øse opp-ned over bunnen og hell ostefyllet over øsen.

 

6. Senk temperaturen i ovnen til 160 °C.

7. Stek kaken på nest nederste rille i stekeovnen i ca 55-60 minutter, til kaken har fått en gyllen farge og er fast rundt kanten, men fortsatt myk i midten. Ikke overstek kaken, da blir den kompakt. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt på rist. Kaken kan med fordel stå i kjøleskap over natten.

8. Kok sukkerlake av vann og sukker, og avkjøl. Kjør bringebær og sukkerlake til en glatt saus med stavmikser eller en blender. Oppbevar sausen kaldt til servering.

9. La gjerne kaken stå i romtemperatur i 40-45 minutter før servering. Løsne kaken fra formen med en kniv og flytt den forsiktig over på et fat.

Server kaken med bringebærsaus og eventuelt friske bær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.