Nord-norske lunsjvafler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ikke mye slår nystekte vafler. Grove vafler metter godt, og avkjølt kan de fylles, brettes og pakkes i sekken som turmat. Prøv denne nord-norske vaffelvrien med kokt, skivet egg.

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 4 stk egg
  • 70 g smør
  • 212 dl hvetemel
  • 112 dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl havregryn
  • 2 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Pålegg:

  • 8 stk egg
  • 3 ss smør
  • 4 stk tomat i skiver
  • 2 ts havsalt

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Smelt smør. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La røren stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle.

2. Stek vafler i et godt oppvarmet og smurt vaffeljern.

3. Hardkok egg, ca. 8-10 minutter. Avkjøl. Kutt tomat og egg i skiver.

Server vaflene med smør, skivet egg, tomat og et dryss havsalt.

Andre gode eggevarianter får du ved å bytte tomat og salt med kaviar eller ansjos. Eller hva med salami?
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.