Marinert svin indrefilet med couscoussalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Svin indrefilet er et magert, godt og mildt kjøtt, og egner seg perfekt til grilling. Kjøttet kan kombineres med de fleste andre smaker, og er derfor supert å marinere.

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin

Marinade:

  • 1 dl olje
  • Saften av 1 stk sitron
  • 3 ts chilipulver
  • 4 ts paprikapulver
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss friske urter

Couscoussalat:

  • 3 dl couscous
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 112 dl olivenolje
  • saften av 2 stk sitron
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Renskjær fileten for hinner og del den i fire på langs. Bland sammen ingredienser til marinaden og hell den over kjøttstrimlene. La kjøttet ligge i marinaden minst en time, men gjerne over natten. 
  2. Kok couscous etter anvisning på pakken og avkjøl. Tilsett finhakkede urter og hvitløk. Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell blandingen over couscousen og rør godt. La det hele trekke smak i minst en time.
  3. Tre kjøttstrimler på spyd og grill dem raskt på direkte varme ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på indirekte varme, sett på lokket og grill videre i 7-8 minutter.
Bruker du trespyd bør spydene ligge i vann 20-30 minutter før bruk. Da brenner de ikke opp når de legges på grillen.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Server saftig, marinert svinefilet med deilig couscoussalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.