Lammeburger i pitabrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En digg burger av lammekjøtt er kosemat. Denne serveres enkelt i et pitabrød med en frisk coleslaw.

Ingredienser

Lammeburger:

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss spisskummenfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 stk sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ss frisk mynte (kan sløyfes)
  • 1 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • 6 stk pitabrød
  • 12 potte frisk koriander (kan sløyfes)
  • 6 blader crispisalat

Coleslaw:

  • 14 stk hodekål
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk eple
  • 112 dl majones
  • 12 dl rømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha lammekjøttdeigen i en bolle. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt. Finkutt løk og hvitløk og riv sitronskall. Bland dette inn i kjøttdeigen. Bland inn melken helt til slutt. La så deigen hvile i romtemperatur.
  2. Kutt fine tynne strimler av kål, gulrot, rødløk og eple. Bland sammen resten av ingrediensene
  3. Del lammekjøttdeigen i seks biter og lag burgerform på dem. Her er det fint hvis de blir ekstra flate siden de kommer til å trekke seg litt sammen ca. 1,5 cm.  Stek burgerne på middelsvarme med olivenolje til de har fått en fin gyllen farge på begge sider. La hvile i 5 minutter. 
  4. Stek pitabrødene som anvist på pakken, Fyll dem med salat, lammeburger, coleslaw og grovhakket koriander
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.