Lam mørbrad i spinatsalat med honningdressing

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Dette er en frisk, lett og deilig salat som funker utmerket som smårett eller som lunsjrett. Lammekjøttet har vi krydret med malt anis og salaten med malt ingefær. Dette vekker en bitteliten julestemning hos smaksløkene. 

Ingredienser

  • 800 g mørbrad av lam
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts malt anis

Spinatsalat:

  • 400 g frisk spinat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts malt ingefær
  • 1 stk granateple
  • 2 stk appelsin
  • 100 g cashewnøtter

Honningdressing:

  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 112 dl olivenolje
  • 12 ts pepper
  • 2 båt hvitløk
  • saften av 12 stk lime

Slik gjør du

  1. Bland salt, pepper og malt anis, og krydre kjøttet med blandingen. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
  2. Visp sammen eddik og honning og spe med olivenolje mens du visper. Ha i pepper, finhakket hvitløk og limesaft. Vispe til dressingen har samlet seg og blitt blandet.
  3. Vask og rens spinat, bland inn krydderi oljen og vend den inn i spinaten. Fordel spinaten i skåler/tallerkener. Del granateple i to med en skarp kniv, og dunk ut kjernene i en arbeidsbolle med baksiden av en spiseskje. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite og skjær ut appelsinfileter. Fordel granateplekjerner, appelsinfileter og cashewnøtter på salaten. Topp salaten med skiver av lam mørbrad.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.