Kyllingspyd med bakte grønnsaker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er supert å kunne lage hele middagen ferdig på grillen. Her er grønnsakene delt opp og bakt i et stykke aluminiumsfolie på grillen. Godt tilbehør til grillspydene med kylling!

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 6 stk kyllingfilet
  • 12 dl grillolje

  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot i staver
  • 1 pk sukkererter
  • 12 dl hvitvin
  • 2 ss finhakkede friske urter
  • 12 ts salt
  • 2 ss smør
  • 1 blad aluminiumsfolie

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfilet i terninger.

2. Tre kyllingbitene på grillspyd. Pensle med grillolje og legg spydene på grillen. Grill i 5-10 minutter, avhengig av grillens varme. Snu ofte.

3. Legg grønnsakene på et stort ark aluminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smør.

4. Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca. 10-15 minutter avhengig av hvor varm grillen er.

Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegge i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.