Kyllinglasagne

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lasagne er manges favoritt. Kjøttsausen kan like gjerne lages med grillet kylling som med kyllingkjøttdeig. Salat og brød ved siden av smaker godt.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 8 stk lasagneplater
  • ca. 2 dl revet hvitost

Kjøttsaus:

  • 1 stk løk
  • 2 ss olje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 12 stk hønsebuljongterning
  • kjøtt av 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 1 ts tørket oregano
  • evt. 12 ts sukker

litt salt og pepper

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl melk
  • ca. 6 ss revet parmesan , evt. annen ost
  • ca. 34 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 revet muskatnøtt

Slik gjør du

1. Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over en boks hermetiske tomater og vann. Finhakk 1/2 terning hønsebuljong og dryss den i sausen. Kok opp.

2. Skjær kyllingkjøttet i små terninger og tilsett i sausen. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.

3. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus. Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.

4. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt. Sett formen i stekeovnen ved 200 °C i 35-40 minutter eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv).

Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.