Kyllingfilet med lun helkornsalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Vil du ha en variasjon til poteter og ris bør du prøve denne lune helkornsalaten av spelt som vi serverer ved siden av kyllingfilet.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking

Lun helkornsalat:

  • 150 g hel spelt
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 1 stk radicchio rosso
  • 1 stk vårløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss revet parmesan

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok opp 1 liter vann med buljongterningen og kok spelten i ca. 30 minutter eller til den er mør.

2. Imens spelten koker kan du steke kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Ha på salt og pepper og la fileten hvile til salaten er ferdig.

3. Sil fra kokevannet på spelten og hell de kokte kornene tilbake i kjelen. Bland strimlet radicchio rosso og vårløk inn i spelten sammen med sitronsaft og olivenolje. Fres til salaten akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.

For å korte ned koketiden på spelten er det en fordel å bløtlegge kornene på forhånd.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.