Kylling med ananas og kokosris

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ris kokt i kokosmelk får en deilig, eksotisk smak som passer godt til kylling. Stekt ananas med kokos setter prikken over i-en.

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet

salt og kvernet pepper

  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss kokosmasse
  • 1 ss margarin til steking

Kokosris:

  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl jasminris , evt. annen ris
  • 2 dl vann
  • 12 ts salt

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene til kokosrisen i en kjele og kok risen.

2. Tørk ananasringer i kjøkkenpapir. Dryss over kokos og stek ananasen.

3. Krydre kyllingfiletene og stek dem i 3-4 minutter på hver side.

4. Ta ut filetene og hell ananaslake og soyasaus i pannen. La sausen koke nesten inn. Vend filetene i sausen. 

5. Fukt to kopper med vann og ha i den kokte risen. Trykk godt sammen med en skje.

6. Skjær kyllingfiletene i skiver, legg dem på tallerkener, hvelv koppene med ris ved siden av og server med stekt ananas.

Pynt med båter av fersken og kryddergrønt. Server med saus av lettrømme tilsatt karri, sitronsaft, salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.