Kjøttsaus Pizzaiola

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pizzaiola er italiensk og betyr saus med kjøtt. Her er en enkel variant på hjemmelaget kjøttsaus.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepanna.

2. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.

3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

Server kjøttsausen med pasta og revet parmesan, eventuelt annen ost.

 

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.