Karibiskinspirert helstekt kylling

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Dette er en Calypsokylling med en så spennende smak at du vil føle for å svinge med hoftene!

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)
  • 2 dl kaktus/lime juice
  • 6 ss mørk rom
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss rapsolje
  • 14 ts kajennepepper
  • 14 ts malt nellik
  • 14 ts malt kanel
  • 12 ts malt ingefær
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingen godt utvendig og innvendig med tørkepapir. Bland sammen limejuice, rom, olje, sukker og krydder. Pensle kyllingen med blandingen.
  2. Stek kyllingen ved 180°C i ca 1 1/4 time, eller til det pipler ut klar kraft. Pensle kyllingen med limeblandingen hvert 10. minutt under stekingen. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.