Kalkunbiff med byggryn

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kjøp ferdige kalkunbiffer eller skjær dine egne fra en kalkunfilet. I denne oppskiften er det bereget 150 gram per biff. Byggryn med urter og saus med ingefær, hvitløk, soyasaus og granateplekjerner er spennende tilbehør.

Ingredienser

  • ca. 100 g byggryn (bløtlegges gjerne dagen før)

  • 2 stk kalkunbiff
  • ca. 1 ss margarin til steking

salt og pepper

Saus:

  • 12 stk finhakket rødløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • saften av 12 stk sitron
  • kjerner fra 12 stk granateple

  • 4 ss hakket bladpersille
  • ca. 1 ss olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
529kcal
Fett
12.9g
Protein
47.7g
Karbohydrater
50.5g
Jern
3.0mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok byggryn i 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.

2. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med margarin i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.

3. Stek rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.

4. Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.

Server kalkunbiff med blandet salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.