Hønsesuppe med asparges

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne suppen smaker helt nydelig. Husk at du må koke høns for å få den gode kraften som suppen er laget av.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 12 bunt grønn frisk asparges
  • 112 dl seterrømme eller crème fraîche
  • ca. 4 ss tomatpuré

litt finhakket persille

Slik gjør du

1. Finhakk løk og skjær gulrot passe store strimler.

2. Fres løk og gulrot i smør eller stivnet hønsefett i en kjele i et par minutter. Dryss over mel og rør det inn. Spe med hønsekraft og kok opp.

3. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesene, og skrell dem eventuelt forsiktig fra midten og ned med en rotskreller. Del aspargesene i passe store biter og ha dem i suppa. La suppa koke noen minutter til aspargesbitene er møre.

4. Rør inn rømme og tomatpuré. Smak til med salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.