Hjemmelaget iskrem med lakris og bringebær

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Fløyelsmyk hjemmelaget iskrem for alle som simpelten elsker lakris! Den rike smaken av lakris gjør seg ekstra godt sammen med friskhet fra den frysetørkede bringebæren. Nytelse på høyt nivå!

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 112 ss lakrispulver (raw)
  • 112 ss frysetørkede bringebær
  • 4 dl kremfløte
  • Frøene fra 1 stk vaniljestang

Slik gjør du

1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.


2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
 

3. Ha i lakrispulver og frysetørkede bringebær.

Lakrispulver og frysetørkede bringebær fås kjøpt i velassorterte daglivarebutikker.

4. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig i eggedosisen. 

5. Fyll isblandingen i en passende form, vi har fylt den i en brødform (1 liter) med bakepapir. Dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer. 

6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.

Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server gjerne med litt ekstra lakrisgodt og friske bringebær. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.