Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Harissa

Harissa

Ingredienser

  • 100 g tørket chipotle chili
  • 200 g svisker uten sten
  • 100 g soltørkede tomater
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 75 g brunt sukker
  • 2 ss salt
  • 1 dl sitronsaft
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 1 ss røkt paprikapulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Harissa er en type chili- og krydderpasta med røkt paprika som er både søt, sterk og full av smak. Den brukes mye i Nord-Afrika, spesielt i Tunisia, Marokko og Libya. Perfekt smakstilsetning i supper, sauser og couscous, og nydelig tilbehør til grillet kjøtt og fisk. (Dette er en stor porsjon)

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g tørket chipotle chili
  • 200 g svisker uten sten
  • 100 g soltørkede tomater
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 75 g brunt sukker
  • 2 ss salt
  • 1 dl sitronsaft
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 1 ss røkt paprikapulver

Slik gjør du

  1. Denne oppskriften gir rundt 8 dl harissa. Legg chipotle i en kjele og hell på litt vann. Kok opp, senk varmen og la den trekke i ca. 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl til de kan håndteres. Kutt i grove biter. Fjern frøene om du ønsker en litt mildere saus.
    Chipotle er en type røkt og tørket chili som er mye brukt i meksikansk og nord-afrikansk mat. Du får kjøpt chipotle i enkelte helsekostbutikker og velassorterte matbutikker.
  2. Ha chipotle i en foodprosessor sammen med svisker, soltørket tomat, fenikkelfrø, korianderfrø, brunt sukker og salt. Miks til en glatt puré.
    Om du ønsker en litt mildere harissa, kan du fjerne alle frøene fra chipotlen.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og miks videre til alt er godt blandet.

Oppbevar harissaen i glass i kjøleskapet. Hell litt olje på toppen, så øker holdbarheten. Holdbar i kjøleskap i minst 1 måned. Frys gjerne ned Harissaen i små poser, da kan du ta opp den når det passer seg.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 03.05.2024 21:31:03