Gresk pitabrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne retten kan minne litt om Souvlaki, som er en populær rett i Hellas. Souvlaki betyr grillspyd, men her er en forenklet variant som kan lages hele året.

Ingredienser

  • 500 g benfritt lammekjøtt
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stk pitabrød
  • 14 stk finsnittet isbergsalat
  • 2 stk tomat i skiver
  • 1 stk rødløk i ringer
  • 4 ss finhakket frisk oregano
  • 4 ss tzatziki

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i 2 cm terninger. Ta på salt og pepper. Fres det i små porsjoner i en varm stekepanne med gyllenbrun margarin. Legg terningene over i en bolle og hell over sitronsaft, gjerne nypresset.
  2. Varm pitabrød i en brødrister, stekeovn eller mikrobølgeovn. Fyll dem med tzatziki, kjøtt i terninger og det som er foreslått som fyll. Ikke dropp den friske oreganoen, for det er den som setter prikken over i-en!!

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage gresk pitabrød

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.