Gratinerte pølser med aubergine

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kjedelig med pølser? Prøv denne retten med gratinerte pølser og aubergine, og du ombestemmer deg tvert.

Ingredienser

  • ca. 500 g kjøttpølse helst løkpølse
  • 1 stk aubergine
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk hakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 12 ts tørket basilikum
  • 150 g cottage cheese
  • 2 stk egg
  • 4 ss parmesan (eller vanlig ost)
  • 1 dl melk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
Vis næringsinnhold
Energi
588kcal
Fett
39.4g
Protein
23.7g
Karbohydrater
34.6g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek pølse- og aubergineskivene hver for seg raskt på begge sider.


2. Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomater. Kok opp og la det koke til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.

3. Rør sammen kesam/cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder. Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen.

4. Stek på 200 °C i 30-40 minutter.

Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.