Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinerte pølser med aubergine

Gratinerte pølser med aubergine

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g kjøttpølse helst løkpølse
  • 1 stk. aubergine
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts tørket basilikum
  • 150 g cottage cheese
  • 2 stk. egg
  • 4 ss parmesan (eller vanlig ost)
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 588 kcal
Fett 39.4 g
Protein 23.7 g
Karbohydrater 34.6 g
Jern 2.3 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjedelig med pølser? Prøv denne retten med gratinerte pølser og aubergine, og du ombestemmer deg tvert.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g kjøttpølse helst løkpølse
  • 1 stk. aubergine
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts tørket basilikum
  • 150 g cottage cheese
  • 2 stk. egg
  • 4 ss parmesan (eller vanlig ost)
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 588 kcal
Fett 39.4 g
Protein 23.7 g
Karbohydrater 34.6 g
Jern 2.3 mg

Slik gjør du

  1. Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek pølse- og aubergineskivene hver for seg raskt på begge sider.
  2. Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomater. Kok opp og la det koke til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.
  3. Rør sammen kesam/cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder. Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen. 
  4. Stek på 200 °C i 30-40 minutter.

Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 26.04.2024 21:14:28