Gratinerte pannekaker med reker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Se hvor delikat pannekaker kan serveres! Vi har fylt pannekakene med reker i lys saus og gratinert med ost. Server med salat og søt chilisaus.

Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl kald grønnsakbuljong (utblandet)
  • 4 stk egg
  • ca. 34 ts salt

Fyll:

  • 112 ss hvetemel
  • 2 dl rekelake , evt. fiskekraft
  • 12 dl melk eller fløte
  • 2 ss smør
  • 1 stk eggeplomme
  • ca. 1 ss sitronsaft
  • 200 g reker i lake
  • 1 boks bønnespirer
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • ca. dråpe tabasco

  • 1 dl revet hvitost

Pynt:

  • ca. 6 stk reker i lake
  • ca. 4 stk grønn frisk asparges
  • 1 stk hakket vårløk

Slik gjør du

1. Rør hvetemel og rekelake til en glatt røre. Tilsett egg og smak til med salt. La røren svelle i ca. 20 minutter. Stek tynne pannekaker.

 2. Rør sammen hvetemel og rekelake. Kok opp i 3 minutter og rør inn smør og eggeplomme vispet med melk/fløte. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.

 3. Bland inn grovhakkede reker, avrente bønnespirer og finhakket dill. Smak til med noen dråper tabasco.

 4. Legg litt fyll på hver pannekake og rull sammen. Legg dem over i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner i ovn ved 225 °C eller under grill til osten smelter.

 5. Pynt med noen reker, tynne, kokte asparges og hakket vårløk.

Server med salat og søt chilisaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.