Gourmetpølse med trippel topping

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Norske pølser fortjener bare det beste. Ananassalsa, agurkmajo og avocadokrem – ja takk! Disse tre toppingene gir et gourmetløft på pølseserveringen. 

Ingredienser

  • 4 stk pølse
  • 4 stk pølsebrød

Ananassalsa:

  • 3 ss frisk ananas i terninger
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • skall og saft av 14 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Agurkmajo:

  • 2 ss majones
  • 2 ss agurkmix

Avokadokrem:

  • 12 stk avokado
  • 12 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 14 stk rødløk
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 12 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Fyr opp grillen, slik at den er varm og klar til å grille pølser.

2. Lag ananassalsa. Bland sammen ananasterninger og hakket chili.

 

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

 

3. Ha créme fraîche i en annen bolle, og bland inn revet limeskall, limesaft og salt og pepper. Ha ananas- og chiliblandingen i créme fraîchen og rør godt. Tilsett finhakket frisk koriander.

4. Bland majones og agurkrelish sammen til agurkmajo i en annen bolle.

5. Den siste toppingen er en avokadokrem. Del avokado i biter og ha den i en bolle. Mos godt med en gaffel, og tilsett créme fraîche og finhakket rødløk. Bland godt.

6. Riv hvitløk fint med et lite rivjern, eller bruk en hvitløkspresse. Ha hvitløken i blandingen sammen med limesaft, salt og pepper.

7. Lag små, skrå snitt på hver side av pølsene med en liten spiss kniv. Dette for at pølseskinnet ikke skal sprekke. Grill pølsene på direkte varme til de er gjennomvarme og har fått en gyllen farge, 2-3 minutter. Varm pølsebrød raskt på grillen.

8. Ha pølsene i  pølsebrød og fordel litt ananassalsa, agurkmajo og avokadokrem på hver pølse. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.