Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylte asiatiske pannekaker

Fylte asiatiske pannekaker

Ingredienser

porsjoner

Pannekakene:

  • 5,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt

Fyll:

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 0,25 ts løkpulver
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • ca. 3 dl nøytral olje til fritering

Saus:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,25 potte finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss mørk soyasaus (valgfritt)
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts sesamolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små fylte pannekaker med kjøttdeig av svin asiatiske krydder og løk. Hvis du er ute etter noe skikkelig godt å ha i matpakka, så er dette et godt tips! Disse kan du gjerne lage som en sen middag eller kveldsmat, og ta med deg resten i matpakken dagen etter. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pannekakene:

  • 5,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt

Fyll:

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 0,25 ts løkpulver
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • ca. 3 dl nøytral olje til fritering

Saus:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,25 potte finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss mørk soyasaus (valgfritt)
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til sausen.
  2. Lag deigen. Bland sammen hvetemel, vann, egg og salt i en bolle. Rør til en deig, og kna deigen i 5 min.  Legg deigen tilbake i bolen, og la den stå under et fuktig håndkle til du er ferdig med resten av fyllet.
  3. Bland sammen kjøttdeig, krydder, soyasaus og pepper i en bolle.
  4. Bland sammen løk, vårløk, løkpulver og sesamolje i en annen bolle. Stek løkblandingen raskt i litt olje.  
  5. Del deigen i 8 deler.
  6. Start med en del (ha resten av deigen under det fuktige håndkleet.) Kjevle deigen til en tynn avlagt lefse. Ha på fyllet. Rull sammen, til en sylinder og klem litt i kantene. Sett sylinderen opp (vertikalt) på benken og klem til en flat pannekake.
  7. Ha olje i en kjele eller dyp stekepanne. Varm olje til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg en og en pannekake forsiktig ned i den varme oljen. Stek de i ca. 5 minutter til de er gylne, ta dem opp med en hullsleiv eller klype. La dem renne av seg på et stykke kjøkkenpapir.

Server pannekakene med sausen som dipp.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 07:03:10