Frukt- og nøttekuler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Hjemmelagde energikuler med tørket frukt, nøtter og havregryn, rullet i pulver av frysetørket bringebær. Perfekt i tursekken, eller når du har lyst på noe skikkelig godt.   

Ingredienser

  • 6 stk dadler
  • 6 stk tørkede fiken
  • 1 pk tørket aprikos (á 100 g)
  • 50 g hasselnøtter
  • 70 g mandler
  • 50 g valnøttkjerner
  • 4 ss kokosmasse
  • frø fra 1 stk vaniljestang
  • 1 ss olje
  • 4 ss havregryn

Pynt:

  • 1 pakke frysetørkede bringebær (á 42 g)

Slik gjør du

1 porsjon gir 30-40 kuler alt etter størrelse.

1. Ha dadler, fiken og aprikos i en bolle, og hell på kokende vann til det dekker. La det stå i 20-30 minutter slik at frukten sveller. 

2. Hell av vannet og fjern steinene fra dadlene.

3. Kjør hasselnøtter, mandler, valnøtter, kokosmasse og frø fra vaniljestang i en hurtigmikser til blandingen er hakket i grove biter.

4. Ha den bløtlagte frukten sammen med nøttene, og kjør blandingen raskt sammen. Spe eventuelt med litt olje slik at blandingen henger godt sammen. Rør inn havregryn.

5. Ha litt olje i håndflatene, og rull små kuler av deigen. Legg dem på en tallerken og sett dem i kjøleskapet. 

6. Kjør frysetørket bringebær med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevnt, fint pulver. Sikt pulveret, slik at du fjerner bringebærsteinene. 

Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.

7. Rull kulene i bringebærpulveret rett før servering.

Legg eventuelt kulene i et fint glass og gi dem bort i vertinnegave eller som en spiselig julegave. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.