Estragonstekte svinekoteletter med sennepssaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Koteletter er like anvendelige enten vi snakker rask hverdagsmat eller mer avanserte søndagsmiddager. Her er sennepssausen laget fra bunnen av. Slett ikke så vanskelig - og veldig godt!

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts tørket estragon
  • 2 ss margarin til steking

Sennepsaus:

  • 3 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 112 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 112 ss sennep
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ts soyasaus
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts tørket estragon
  • 3 ss kapers

Slik gjør du

  1. Krydre kotelettene og stek dem 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Etterstek i ca. 5 minutter på svak varme.
  2. Stek finhakket løk  i margarin i en kjele til løken er gyllen. Hell over kjøttbuljong og kok opp.
  3. Ha i fløte og la det småkoke i 2 minutter. Rør inn sennep og soyasaus. Smak til med salt, pepper og estragon. Rør in kapers til slutt.

Server med kokte poteter, gulrøtter og aspargesbønner.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.