Eplepannekake med kanel

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lag en stor ovnspannekake med epler og rosiner. Dryss over sukker og kanel før servering. Server gjerne med iskrem ved siden av.

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 3 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 12 ts salt
  • 4 stk egg

  • ca. 2 ss smør smør til steking

  • 6 stk eple
  • 1 dl rosiner
  • ca. 3 ss sukker
  • 2 ts malt kanel

Slik gjør du

1. Lag pannekakerøre av mel, melk, salt og egg.

 
2. Skrell eplene og skjær dem i båter. Legg eplebåtene i en smurt langpanne, 30-40 cm, ha i rosiner og hell over pannekakerøren.

3. Stek ovnspannekaken ved 225 °C i 25-30 minutter til den har stivnet og fått gulbrun farge.

4. Ta formen ut av ovnen og dryss over sukker og kanel. Skjær pannekaken i biter før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.