Cornflakesvafler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Server spennende cornflakesvafler med sesongens friske bær, knuste corn flakes, lønnesirup og et melisdryss. Hvem sa vafler er kjedelig?

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • ca. 8 dl melk
  • 112 dl solsikkeolje
  • 350 g hvetemel
  • 100 g corn flakes
  • 2 ts bakepulver
  • 12 ts salt

Honningsaus:

  • 1 dl flytende honning
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss smør
  • 12 ts malt kanel

litt revet muskatnøtt

Slik gjør du

1. Skill eggene. Visp sammen eggeplommer, melk og olje. Bland inn hvetemel, corn flakes, bakepulver og salt. Pisk eggehvitene til de danner stive topper og vend dem inn i røren. Stek vaflene til de er gylne.

2. Bland alle ingrediensene til honningsausen i en liten kjele og varm opp til kokepunktet. Avkjøl.

3. Server vaflene med sesongens friske bær og drypp sausen over. Grovknus litt corn flakes med fingrene og dryss det på toppen. Avslutt med et melisdryss.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.