Chilipølse med potemos og ertepuré

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En smaksrik vri på den vanlige pølse- og potetmosmiddagen.

Ingredienser

  • 8 stk chilipølse eller annen smaksrik pølsevariant
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss margarin til steking

Potetmos med parmesan:

  • 1 kg potet
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl revet parmesan (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss finhakkede friske urter

Ertepuré:

  • 1 pk frosne erter á 125 g
  • 12 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 12 ss salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann (for ikke å få seig potetmos). Hell av vannet og mos potetene.

2. Visp inn olivenolje og parmesan. Rør mosen til den blir luftig. Smak til med salt og pepper, og rør inn urtene.

3. Kok opp ertene i buljongen. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt og pepper.

4. Bland ertepureen forsiktig inn i potetmosen, slik at det ikke blander seg helt, men blir marmorert.

5. Skjær pølsene i skiver og stek dem i en stekepanne. Rist pinjekjernene. Pølseskivene og pinjekjerner legges på toppen av mosen rett før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.