Bringebær med italiensk marengs

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Om man vil forføre sin hjertes utkårede via smaksløkene finnes det knapt noe mer effektivt enn en fløyelsmyk dessert med perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Legg til noe sprøtt å tygge på og et overraskende element i smaken, og jobben er gjort.   

Ingredienser

  • 1 pk bringebær

Italiensk marengs:

  • 1 dl vann
  • 112 ss sukker
  • 2 stk eggehvite
  • 112 ss sukker

  • 2 ss grovhakkede pistasjenøtter
  • 1 ts lakrispulver (raw)

Slik gjør du

1. Kok forsiktig opp 100 g sukker og ½ dl vann. La det småkoke i ca. 5 minutter, til du får en tykk, sirupsaktig konsistens.

Sirupen må ikke fosskoke. Ved fosskoking kan sirupen skille seg og bli klumpete.

2. Pisk eggehviter og sukker i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser til det er halvstivt.

3. Senk hastigheten til middels og hell i den kokende sukkerlaken i en tynn stråle mens maskinen går på medium hastighet. Vær nøye med at strålen treffer rett i eggehvitemassen, ikke vispen eller sidene på miksebollen! Øk til full hastighet og pisk videre i 10 minutter.

4. Fordel friske bringebær i porsjonsglass eller skåler, og legg marengs på toppen. Dryss over grovhakkede pistasjnøtter og lakrispulver.

Marengsen kan godt lages i god tid og oppbevares i kjøleskapet til du skal servere den.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.