Biff med rødvinssaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Biff med rødvinssaus og fargerike grønnsaker er som skapt for en hyggelig lørdagskveld med god mat.

Ingredienser

  • 2 stk biff av ytrefilet storfe à 200 g
  • 1 ss margarin eller olje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Grønnsaker:

  • 1 stk gulrot
  • 1 stk sellerirot
  • 12 stk sukkererter
  • 1 ss hakket, frisk bladpersille
  • 1 ss olivenolje

Rødvinssaus:

  • 212 dl rødvin
  • 1 stk sjalottløk
  • 212 dl oksekraft
  • 50 g usaltet meierismør
  • 14 ts salt
  • 14 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Krydre biffene med salt og pepper.
  2. Vask og skrell grønnsakene og del dem i staver ca. 4 cm lange. Forvell dem i kokende vann i ca. 3 minutter. Ta grønnsakene opp med hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Fres grønnsakene i olje et par minutter før servering.
  3. Finhakk sjalottløk, og ha den i en gryte sammen med rødvin. Kok opp og la det koke til en "marmelade". Tilsett kraft og la det koke inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
  4. Sil av sausen og rør inn terninger med kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
  5. Krydre biffene med salt og pepper. Smelt margarin i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse og margarinen er nøttebrun, legger du i biffene. Stek dem til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Ta dem ut av stekepannen og la dem hvile et par minutter på en skjærefjøl.

Server biffene med fargerike grønnsaker, rødvinssaus og for eksempel ris blandet med villris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.