BBQ-pizza

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Pizza går aldri av moten og pizzastein er i vinden som aldri før. Her har vi laget en pizzavariant på pizzastein hvor vi har byttet ut den tradisjonelle tomatsausen med BBQ-saus. Mozzarella, cherrytomater, grillet svinebiff og frisk basilikum gjør denne pizzaen supergod.

Pizza går aldri av moten og pizzastein er i vinden som aldri før. Her har vi laget en pizzavariant på pizzastein hvor vi har byttet ut den tradisjonelle tomatsausen med BBQ-saus. Mozzarella, cherrytomater, grillet svinebiff og frisk basilikum gjør denne pizzaen supergod.

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 12 dl olivenolje
  • 800 g ekstra finmalt pizzamel
  • 1 ts salt

Fyll:

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • ca. 112 dl bbq-saus
  • 16 stk cherrytomat
  • 2 stk mozzarella
  • 12 stk frisk basilikum

Rømmedressing:

  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss frisk timian
  • 12 beger lettrømme
  • 12 ts salt

Slik gjør du

1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

2. Ha pizzadeigen på en godt melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. La emnene hvile i 20 minutter.

3. Finhakk hvitløk og timian og bland sammen med lettrømme og salt. Sett dressingen i kjøleskap frem til servering.

Forvarm en stekeovn til 250 °C eller tenn grillen nå. Skal du bruke pizzastein må denne varmes opp etter bruksanvisning for den aktuelle pizzasteinen.

4. Krydre svinebiffene, pensle dem med litt olje og grill eller stek dem i 2-3 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La dem hvile.

5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner og legg dem på bakepapir.

 

Skal du grille pizzaen kan dette være lurt å klippe av overflødig papir.

 

6. Fordel bbq-saus på bunnene før du legger på cherrytomater, mozzarella og skivet svinebiff.

7. Stek i ovn i ca. 8-10 minutter eller stek dem på grillen. Bruker du pizzastein vil stekingen gå mye fortere, noen ganger helt ned i halvparten av tiden du bruker i stekeovn. Pass på!

Server bbq-pizza med rømmedressing.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.