Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BBQ-pizza

BBQ-pizza

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 800 g ekstra finmalt pizzamel
  • 1 ts salt

Fyll:

Rømmedressing:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss frisk timian
  • 0,5 beger lettrømme
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pizza går aldri av moten og pizzastein er i vinden som aldri før. Her har vi laget en pizzavariant på pizzastein hvor vi har byttet ut den tradisjonelle tomatsausen med BBQ-saus. Mozzarella, cherrytomater, grillet svinebiff og frisk basilikum gjør denne pizzaen supergod.

Pizza går aldri av moten og pizzastein er i vinden som aldri før. Her har vi laget en pizzavariant på pizzastein hvor vi har byttet ut den tradisjonelle tomatsausen med BBQ-saus. Mozzarella, cherrytomater, grillet svinebiff og frisk basilikum gjør denne pizzaen supergod.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 800 g ekstra finmalt pizzamel
  • 1 ts salt

Fyll:

Rømmedressing:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss frisk timian
  • 0,5 beger lettrømme
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

2. Ha pizzadeigen på en godt melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. La emnene hvile i 20 minutter.

3. Finhakk hvitløk og timian og bland sammen med lettrømme og salt. Sett dressingen i kjøleskap frem til servering.

Forvarm en stekeovn til 250 °C eller tenn grillen nå. Skal du bruke pizzastein må denne varmes opp etter bruksanvisning for den aktuelle pizzasteinen.

4. Krydre svinebiffene, pensle dem med litt olje og grill eller stek dem i 2-3 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La dem hvile.

5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner og legg dem på bakepapir.

 

Skal du grille pizzaen kan dette være lurt å klippe av overflødig papir.

 

6. Fordel bbq-saus på bunnene før du legger på cherrytomater, mozzarella og skivet svinebiff.

7. Stek i ovn i ca. 8-10 minutter eller stek dem på grillen. Bruker du pizzastein vil stekingen gå mye fortere, noen ganger helt ned i halvparten av tiden du bruker i stekeovn. Pass på!

Topp pizzaen med friske basilikum blader, og server med med rømmedressing.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2024 14:45:58