Tyrkisk Güvec

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Tradisjonell tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker. Ganske enkel å lage, og den stekes ferdig i stekeovnen.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 stk aubergine
  • 4 ss salt

  • 2 stk løk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk rød paprika
  • 400 g hermetiske tomater
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 12 ts pepper
  • 2 ts salt
  • 5 dl sjy eller vann
  • 1 bunt bladpersille

Slik gjør du

Steketemp: 200 grader, Steketid: 1 1/2 time

  1. Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
  2. Skjær auberginen i tynne skiver og strø over salt. La det stå i ca. 15 minutter. Skyll deretter av saltet
  3. Skjær løk, poteter, squash og paprika i skiver.
  4. Brun kjøttet i olje i en varm panne, litt om gangen.
  5. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Strø krydder og salt mellom lagene. Hell over sjy eller vann. Stek i ovn på 200 grader i ca. 1 1/2 time.

Dryss over hakket persille før servering. Server med brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.