Tvunnet tyttebærbrød

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Disse gode tyttebærbrødene er morsomme å lage og passer perfekt som brødsnacks for seg selv, og som tilbehør til middagen. Eller server dem som en smakfull del av et tapasbord eller koldtbord.    

Ingredienser

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fibramel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 12 pose tørrgjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
  • 8 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Tilsett vann og elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok.
    Dersom du bruker kjøkkenmaskin får du best resultat om du starter med lav hastighet og øker etterhvert.
  2. Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og kjør den videre på sakte fart til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
  3. Dekk bakebollen med plast, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  4. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i to og kjevle deigemnene til 1 cm tykke rektangelformede leiver. Smør på tyttebærsyltetøy i et jevnt lag.
  5. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs.
  6. Tvinn hver remse og legg dem på stekebrett med bakepapir. Brødene etterheves i ca. 15 minutter før steking. 
  7. Stek dem midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
    Hvis du har flere brett med tyttebærbrød som skal stekes kan det lønne seg å steke dem med varmluftsfunksjon for å få jevn steking på dem alle. Senk varmen til 200 °C og stek til brødene har fått en fin gyllen farge.
     
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.